Activiteiten

Veel activiteiten spelen zich af in de tuinkamer, met een fraai uitzicht op het terras. Om te beginnen bevindt zich hier de bibliotheek waar de bewoners gratis boeken kunnen lenen. Regelmatig worden nieuwe boeken aangeschaft. Op de leestafel ligt een actueel aanbod van kranten en tijdschriften. Leuk detail is de ‘straatbibliotheek’ waar bewoners boeken kunnen omruilen, meenemen om ze cadeau te doen of zelf te behouden. Vaak zijn er boekententoonstellingen over een bepaald thema.

Ontmoeten en actief bezig zijn

Maar in de tuinkamer gebeurt meer. De goed bezochte wekelijkse koffie-ochtend is voor bewoners de gelegenheid elkaar te ontmoeten. Voor nieuwe bewoners een uitgelezen kans om medebewoners te leren kennen. Biljarten, rummikubben, vrij bridgen, klaverjassen en gezamenlijk netflixen, zijn activiteiten die bewoners samen organiseren. En wie wil, kan zich uitleven op de piano.

Daarnaast kunnen de creatieve bewoners in de gezamenlijke hobbykamer naar hartelust borduren, schilderen, tekenen, kalligraferen, knutselen.

Er zijn verschillende manieren om actief bezig te zijn: bewegen op muziek, stoelyoga onder begeleiding van een leefstijlcoach. In de fitnessruimte staan diverse apparaten om uw conditie op peil te houden. Wandelen kan in de vijf hectare grote bostuin, die in verbinding staat met een aantal wandelpaden door de prachtige omgeving van Berg en Dal.